DAIKIN INVERTER KLIME

Priča o Daikin Industries Ltd. započela je davne 1924. godine kada je inženjer Akira Iamada osnovao kompaniju pod imenom Osaka Kinzoku Kogiosho Ltd.

Dok je globalna energetska kriza 1982. imala dalekosežne posledice na čitavu industriju, Daikin nastavlja sa istraživanjima, investicijama i razvojem fokusirajući se na tehnologiju promenljive količine freona (VRV). VRV je bio revolucionarna, tehnička inovacija na čitavom HVAC-R tržištu sa potencijalom da pored udobnosti donese i uštedu energije.

Do 2012. godine smo bili prva kompanija koja je predstavila klima-uređaje, toplotne pumpe i skrol rashladne agregate koji koriste freon R-32. Sa tri puta manjim potencijalom globalnog zagrevanja od rashladnog sredstva R-410-A, vodili smo put ka zelenijoj, održivijoj budućnosti. Danas na svetu1 postoji približno 140 miliona klima-uređaja sa freonom R-32, čime je postignuto smanjenje od približno 230 miliona tona CO2

Brz rast i akvizicija brendova kao što su Rotex, McQuay, Zanotti, Tewis ili AHT Cooling doveli su do značajne ekspanzije kompanije Daikin. Danas Daikin grupa ima preko 80.000 zaposlenih širom sveta. Daikin Central Europe je deo ove organizacije i posluje na 16 tržišta sa najvećom prodajnom i servisnom mrežom od 1600 partnera, instalatera i distributera u centralnoj i istočnoj Evropi.