PANASONIC ECOFLEX 2U1 TOPLOTNA PUMPA

Novi AQUAREA EcoFlex je revolucionarni sistem koji isporučuje grejanje za klimatizaciju i snabdevanje toplom vodom za domaćinstvo sa samo jednom spoljašnjom jedinicom.
Ima funkciju povrata toplote koja koristi otpadnu toplotu iz klima uređaja za zagrevanje vode.
Idealan za instalacije sa ograničenim prostorom kao što su stanovi, standardno je opremljen Wi-Fi za omogućavanje pametne kontrole i praćenja potrošnje energije. Nudi izuzetnu efikasnost i uštedu energije uz niske emisije CO2.

Jedna spoljna jedinica za sinhrono napajanje A2A i A2W
Novi A
QUAREA EcoFlex obezbeđuje klimatizaciju i snabdevanje toplom vodom za domainstvo (PTV) sa samo jednom spoljašnjom jedinicom.
Nudi izvanredan dizajn i efikasnost, idealan za instalacije sa ograničenim prostorom kao što su stanovi ili stambeni kompleksi.

Jedna spoljna jedinica za sinhrono napajanje A2A ( VAZDUH – VAZDUH )  i A2W ( VAZDUH – VODA ). Novi AQUAREA EcoFlex obezbeđuje klimatizaciju i
snabdevanje toplom vodom za domaćinstvo (PTV) sa samo jednom spoljašnjom jedinicom. Nudi izvanredan dizajn i efikasnost, idealan za instalacije sa
ograničenim prostorom kao što su stanovi ili stambeni prostori!

Previous slide
Next slide

POSLE KRATKE PREZENTACIJE DA POJEDNOSTAVIMO INOVATIVNOST ECOFLEX TOPLOTNE PUMPE

Panasonic EcoFlex toplotna pumpa 2u1 istovremeno može da predaje  toplotu radijatorima/podno grejanje i da šalje u kanalsku jedinicu za grejanje/hlađenje vazduha i greje toplu vodu u svom integrisanom rezervoaru za sanitarnu vodu.

U setu sa uređajem dobijamo spoljnu jedinicu, unutrašnju jedinicu sa bojlerom za sanitarnu toplu vodu i na njega se priključuje i centralni grejni sistem objekta, a treće što se dobija u setu je kanalska jedinica. Kanalska jedinica zahteva da se unutar kuće izradi centralni ventilacioni sistem koji iz jedne tačke nosi hladan/topao vazduh.

Pomoću dva odvojena sistema dobijamo veliku uštedu. Za vreme hlađenja objekta toplotu koju toplotna pumpa sakupi, umesto da  je izbaci napolje, ona je šalje u rezervoar za sanitarnu vodu. Ogromnu uštedu obezbeđuje uređaj za naš objekat, jer umesto da posebno ulažemo energiju za hlađenje prostora i posebnu energiju za grejanje našeg bolera za sanitarnu vodu koji je kapaciteta 200 litara to činimo samo iz jednog puta.

Primer – Imate jedan prostor gde se nalaze mašine koje proizvode veliku toplotu za vreme zimskog perioda. Tu toplotu ne treba izbacivati raznim ventilatorima, već pomoću njegove kanalske jedinice možemo započeti hlađenje tog prostora za prijatniju atmsoferu, a tu toplotu koju smo sakupili iskoristiti za grejanje vode u našem bojleru ili našem sistemu za grejanje.

Moramo naglasiti, za stambene objekte pre kupovine i ugradnje EcoFlex pumpe, hlađenje ide preko ventilacionog sistema. To znači da postojeći objekat (ili novogradnja) treba da se izgradi ventilacioni sistem unutar objekta i da se postave termostati za kantrolu temperature u svakom prostoru.

Jeste da ovaj sistem zahteva mnogo veće ulaganje od obične klimatizacije ili grejanja sa jednostavnijim sistemima, ali pomoću inovativnog rešenja na mesečnom nivou uštede su velike i za dve do pet godina se vraća nazad uloženi kapital.

Garancija za uređaj je 5 + 2 + 3 godine što sve zajedno čini 10 godina za vaš miran san.