KLIMA UREĐAJI

Grejanje na gas i klasično grejanje na čvrsto gorivo, pellet ili na struju je preskupo, ana čvrsto gorivo i prljavo, centalno gradsko grejanje plaćate cele godine. Klima uređaji troše najmanje struje od svih vidova elektro grejanja (kvarcna, TA peć, norveški radijator, kalorifer, mermerne ploče itd)

Razvojem inverter klima uređaja postignuta je još veća ušteda elektricne energije i produžen radni opseg grejanja i od -30 stepeni C.

Prednost klima uređaja je što on emituje 3-5 puta veću toplotnu energiju od uložene elektične energije koristeći princip toplotne pumpe ( uzima toplotu iz vazduha ).

Klasični on-off sistemi klima uređaja imaju mogućnost grejanja – dogrevanja do -5 spoljnje temperature i imaju stepen iskorišćenja COP u zavisnosti od energetske klase od 2,8 do 3,5 odnosno na 1 kw uložene električne energije dobijamo 2,0-3,5 kw toplotne energije.

Ovi problemi sa grejanjem su prevaziđeni sa inverter modelima klima uredjaja i sa njima se možete efikasno grejati tokom cele zime. Stepen iskorišćenja inverterskih modela COP ide kod boljih modela i do 5.( 1kw električne = 5kw toplotne snage ).

Prednosti grejanja klima uređajem su i efikasno i brzo zagrevanje prostorija, mogućnost programiranog uključenja (kod nekih modela i preko smart telefona), nema pepela, prljavštine potrebe za jačim strujnim napajanjem kao kod grejalica, kalorifera, nema izduvavanja staklene prašine kao kod TA peći itd.

JAKO JE VAŽNO, nikako ne smemo pomisliti da sa jednim klima uređajem možemo rešiti grejanje našeg prostora. Narodni mit je da klima uređaj od 12000BTU greje četrdeset kvadrata. Ne želimo da ulazimo u tematiku funkcije klima uređaja, ali osnovne stvari da zaključimo. Zahtev toplote objekta zavisi od njegove izolacije. Što je bolja izolacija manje energije treba da uložimo za grejanje istog. Isto tako, ako je izolacija slabija onda više energije treba da uložimo za grejanje prostora.Kod snage klima uređaja sem BTU gleda se i toplotna snaga. Razni prozvođači i modeli sa istim BTU imaju različite toplotne snage. Klima uređaj kao toplotna pumpa koja toplotu sakuplja iz spoljnog vazduha ima gubitke toplotne snage jer ako je napolju hladnije manje toplote može sakupiti samim tim manje kw/h toplotu može da preda prostoru. Sve ovo treba da se uzme u obzir pre nego što počinjemo sa klimatizacijom objekta i zato ne treba Vi da razmišljate o tome već da zatražite konsultaciju da se vide i da se izračunaju svi ovi parametri.

Okvirno za kuću od 60m2 stambenog prostora treba min 2 do 3 uređaja u zavisnoti od rasporeda prostora. Za kuću od 100m2 je potrebno min. 3 do 5 uređaja u zavisnoti od rasporeda prostorija. Pravilno i efikasno grejanje sa klima uređajem jeste tada kada svaki prostor dobija svoj klima uređaj. Samim time uređaji će raditi sa najminimalnijom uloženom energijom za dobijanje velike toplotne snage.

Ovako kako je napisano zvuči jako skupo, ali ako izračunamo ostale vrste grejanja koliko košta materijal za cenetralno grejanje, radiatori, postavljanje podnog grejanja, kotlovi, majstori, i koliko posla ide sa tim, klima uređaji su i onda znatno jeftiniji sa kupovinom i ugradnjom zajedno. I da napomenemo da je sve gotovo za jedan dan, bez prašine, prljvštine itd.

BONUS ŠTO KLIMA UREĐAJI ZNAJU

  • Svaki prostor gde se nalazi uređaj ima preciznu kontrolu temperature i podešavanje istog ne utiče na ostale prostorije
  • Daljinska kontrola preko interneta gde god da ste na svetu
  • Gusti filter sakuplja lebdeću prašinu i prljavštinu iz vazduha
  • jonizatori se brinu o čistoći vazduha
  • Nano-x tehnologija dezinfikuje vazduh koji prolazi kroz sistem, samim tim obezbeđujemo sebi čist i kvalitetan vazduh u prostoru
  • Polen filteri filtriraju polen iz vazduha, samim tim olakšava život u prostoru kod ljudi koji imaju alergiju
  • Opcija ubacivanje svežeg vazduha ( pojedini modeli ) bez otvaranja prozora
  • Pored grejanja rešili ste i hlađenje objekta
  • A+++ energetska klasa grejanja
  • Ne zahteva jake strujne instalacije

Zatražite besplatnu konsultaciju! Ispunite formular i naš konsultant će Vas u najkraćem roku kontaktirati!

Vaš broj telefona na koji vas naš konsultant može kontaktirati

Naglasio bi još jednu stavku koju možete isključivo sa klima uređajima da radite. Ne zahteva kompletnu investiciju odjednom. Što znači da možete ugraditi jedan uređaj pa njega koristiti, dok ne kupite sledeći uređaj. Ne morate odjednom da platite stotine i stotine hiljada dinara za grejanje već možete postepeno kupovati uređaje, a već  usput da uživate u kvalitetu i komforu što Vam klimatizacija nudi.

 

POGLEDAJTE NAŠE PROIZVODE

Ne radimo sa puno Brendova već isključivo sa onima koji su godinama unazad dokazali njihov kvalitet. Zato imate samo nekoliko navadenih renomiranih brendova! Za njih ide garancija min. 5 godina, a za neke modele ima produženje čak do 10 godina!

Molimo Vas da ne kupujete sami uređaje, već zatražite besplatnu konsultaciju od nas za pravilan odabir uređaja.

Odaberite prizvođača

Potrebna Vam je pomoć oko odabira modela?

Naša ekipa stoji na raspolaganju svakog radnog dana od 8 do 16h.

Isporuka uređaja se vrši isti radni dan, za narudžbe do 12 sati.

Plaćanje pouzećem.

Za virmasnko plaćanje kontaktirajte nas preko telefona ili na email adresu prodaja@elektricar024.com